Werkzaamheden aan Dafne

  • 0

Werkzaamheden aan Dafne

Zoals jullie elders hebben kunnen lezen is Dafne na 10 jaar weer terug op haar oude nest. Dat wil zeggen, we hebben haar na 10 jaar kunnen terugkopen maar dat was niet alles! Hier begon het eigenlijk pas want om haar weer in de door ons gewenste staat te krijgen…..dat kostte nog wat meer energie! Maar wat is het leuk en fijn om te doen. Allereerst hebben we een inventarisatie gemaakt van hetgeen er moest gebeuren. Zo ging ze eerst naar de spuiterij om wat cosmetische zaken in orde te maken. Daarvoor moest onder meer de achterruit er uit. Daardoor konden we ook beter bij de hoedenplank die wel een nieuw stukje skai kon gebruiken omdat er gaten in waren geboord voor een kinderzitje.

20150724_214712

Na terugkomst uit de spuiterij was ze weer in perfecte cosmetische staat. Bij de restauratie, zo’n 15 jaar geleden, zijn kosten nog moeite gespaard en dat bleek bij de spuiter. Op slechts een paar punten was opnieuw ingrijpen noodzakelijk en zijn er wat dingen opnieuw gespoten en lichte deukjes weg geretoucheerd. De Marathonstriping op de achterklep hebben we vanwege een beschadiging vervangen.

Ook wilden we haar weer helemaal origineel hebben zoals ze destijds uit de fabriek in Born rolde. De matzwarte randen om de achterlichten waren niet zoals het destijds was bedoel en ook de koplampunits konden wel een upgrade gebruiken en zijn -net als genoemde achterlichten- vervangen door splinternieuwe.

IMG-20150729-WA0000

Ook de matzwarte wisserbladen waren een doorn in het oog maar zilverkleurige zijn moeilijk tot niet verkrijgbaar. Dan maar weer zwarte gekocht en uit elkaar geplukt. Na wat schuurwerk even zilverkleurig gespoten en weer in elkaar gezet. Over het resultaat waren we erg tevreden.

IMG-20150729-WA0005

Toen ik de auto 10 jaar geleden verkocht was de chroomrand onder de voorruit beschadigd. Ook deze is nu vervangen door een smetteloos exemplaar uit eigen voorraad. Een jaar of 2 geleden hebben we een coupé gesloopt en dat resulteerde in een mooie voorraad onderdelen die we destijds hebben geïnventariseerd en opgeborgen zodat ze nu erg makkelijk terug te vinden zijn. En daar hebben we veel voordeel van. Zo konden we bijvoorbeeld de zonnekleppen vervangen door een setje hele mooie! Op dit moment wachten we op nieuwe bumpers die we gekocht hebben. Ook moeten de velgen worden gepoedercoat maar het bedrijf dat dit doet heeft helaas vakantie. Daarom hebben we tijdelijk de GLS-velgen er onder gezet zodat het genieten al vast kan beginnen. Ook komt er dan een setje verse Vredesteins onder!

20150802_140436

Technisch hebben we de auto een uitgebreide grote beurt gegeven. Daarbij werden alle filters en de olie vervangen, de remvloeistof ververst en remschijven en blokken vervangen. Ook werden de kleppen gesteld en de voorste krukaskering vernieuwd in verband met lekkage. Uiteraard bougies, contactpunten, condensator, rotor, verdelerkap en bougiekabels ook vervangen. Daardoor ‘loopt’ Dafne waar als een zonnetje! De Variomatic werkt op dit moment perfect een slechts een controle van de riemen was voldoende. In een later stadium nemen we ook deze nog uitgebreid onder handen. Tijdens de werkzaamheden viel helaas een ladder tegen de auto waardoor ze opnieuw een bezoekje aan de spuiter zal moeten brengen. Die zal de beschadigde motorkap onder handen nemen.

IMG-20150731-WA0003

Het interieur hebben we gereinigd en voorzien van een Philips AC682 radio-cassettespeler zodat we onderweg weer van onze collectie oude bandjes kunnen genieten.


Geef een reactie

Zoeken

Recente blogs

Paasritje met Dafne

Dafne is 45 jaar!

Fijne Feestdagen!

Weer een jaar voorbij…

De meiden stelen de show!

Gezellige IJsselclassics

Geen bericht, goed bericht?

Het begint er op te lijken

Fijne feestdagen

Bouw garage in volle gang

A-status voor Dafne

Nieuwe garage

Zomaar wat mooie plaatjes

Een echt Daf-weekend

Nog meer werk….

Werkzaamheden aan Dafne

Dafne thuisgekomen

Ritje met 6 zusjes!

Dubbel gevoel

Verse APK

Zonder woorden….

Gruwel: Achteruitrijden

Yes, stickers!

Restauratie uitgesteld

Een splinternieuwe Vario

Gratis wasbeurtje

Mooie Dag Holland Dag

Toch maar een ander

Werkzaamheden Variomatic

Ook op cassette!!!!

Eerste investeringen

Bijna brand

Aviodrome Lelystad

Auto’s uit Born

De YA 66 verprutst

Gezellig kletsen

%d bloggers liken dit: