Taxatiedag Daf Club Nederland

  • 0

Taxatiedag Daf Club Nederland

Vandaag was het dan zo ver. Dafne en Dirkje zijn getaxeerd! We waren natuurlijk ontzettend benieuwd hoe de dames ervoor stonden. Maar naast de nieuwsgierigheid is het ook erg belangrijk. Voor de meeste verzekeringen is het noodzakelijk om je oldtimer elke drie jaar te laten taxeren.

Waarom taxeren?

Als je een auto van 40 jaar total-loss rijdt krijg je in alle gevallen alleen maar de dagwaarde uitgekeerd. Met een oldtimer is dat dus erg weinig. En dat terwijl jouw gouden koets van enorme emotionele waarde is. Vaak zelfs veel meer dan de financiële waarde. Maar met een taxatierapport toon je aan dat je geliefde wagen toch echt meer waard is dan de huidige dagwaarde. Als je de auto bijvoorbeeld deels of helemaal gerestaureerd hebt, hier en daar schoonheidsaanpassingen hebt gedaan, een revisie hebt gedaan aan de motor of iets anders waardoor de waarde verhoogd is.

Onze Dafs zijn, als ik goed heb opgelet vandaag, gecontroleerd op een vijftal groepen. In deze vijf groepen kunnen ze een bepaald aantal punten halen. Daarnaast wordt er gekeken naar de accessoires en nieuwe/gereviseerde componenten. Dit alles wordt bij elkaar opgeteld, door een rekenmodule gegoten en daar komt de taxatiewaarde uit.

Daf Club Nederland

Daf Club Nederland organiseert meerdere taxaties door het hele land. De laatste taxatie die in de buurt was zijn we helaas mis gelopen. Toen besloot Wim op Facebook een berichtje te doen aan Wibo Pieters, de coördinator taxaties van Daf Club Nederland. Hier sloten zich nog een aantal gegadigden bij aan en er werd besloten om het bij ons thuis in Heerde te doen. We hebben de ruimte en een prachtige werkplaats met schaarhefbrug tot onze beschikking, dus waarom niet? Na een tweetal mailtjes heen en weer was het in kannen en kruiken.

Nieuwe traditie?

Gedurende de dag kwam er een prachtige collectie Dafs voorbij waarop taxateur Jan-Erik zich kon uitleven. Een Daf 31, Volvo 66, Daf 5505, Daf 3303, onze Dafne (6626) en Dirkje (6646).
Ook was er hoog bezoek uit het Friese Bozum. Udo kwam op verjaardagsvisite voor Dafne en nam een echte Fryske Sûkerbôle mee. Hij smaakt heerlijk Udo!
Een super gezellige dag met veel prachtige auto’s op ons Marathonplein. Ja, retetrots kun je wel zeggen! Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar. Nieuwe jaarlijkse traditie wellicht?


Geef een reactie

Zoeken

Recente blogs

Paasritje met Dafne

Dafne is 45 jaar!

Fijne Feestdagen!

Weer een jaar voorbij…

De meiden stelen de show!

Gezellige IJsselclassics

Geen bericht, goed bericht?

Het begint er op te lijken

Fijne feestdagen

Bouw garage in volle gang

A-status voor Dafne

Nieuwe garage

Zomaar wat mooie plaatjes

Een echt Daf-weekend

Nog meer werk….

Werkzaamheden aan Dafne

Dafne thuisgekomen

Ritje met 6 zusjes!

Dubbel gevoel

Verse APK

Zonder woorden….

Gruwel: Achteruitrijden

Yes, stickers!

Restauratie uitgesteld

Een splinternieuwe Vario

Gratis wasbeurtje

Mooie Dag Holland Dag

Toch maar een ander

Werkzaamheden Variomatic

Ook op cassette!!!!

Eerste investeringen

Bijna brand

Aviodrome Lelystad

Auto’s uit Born

De YA 66 verprutst

Gezellig kletsen

%d bloggers liken dit: