Nieuwe DAF leverbaar?!

  • 0

Nieuwe DAF leverbaar?!

Onlangs werd bekend dat de voormalige DAF-fabriek in Born waarschijnlijk gesloten zal worden. De laatste jaren liepen daar Mitsubishi’s van de band en blijkbaar is het goedkoper om die dingen in China te bouwen of zo…. Hoe dan ook, na DAF, Volvo, Smart en Mitsubishi zou het hoogstwaarschijnlijk stil worden in het Limburgse Born. Met alle gevolgen voor de werkgelegenheid! Maar nu is er goed nieuws. Snuffelend op het internet ontdekte ik de website AutoType.nl en kwam er al snel achter dat de DAF 66 Marathon Coupe weer nieuw te koop is.
autotypenl
Waarschijnlijk is een slimme investeerder gevonden die het wel ziet zitten om de produktie van DAF’s nieuw leven in te blazen. Letterlijk is het volgende te lezen:

‘Zo kunt u onder andere zien hoeveel deuren de DAF 66 – Coupé heeft en op wat voor brandstof deze rijd. Als u de DAF 66 – Coupé wilt leasen zit u hier ook goed via deze website kunt u gemakkelijk zien hoe duur het is om de DAF 66 – Coupé te leasen. Ook geven wij u een paar handige links waar u de DAF 66 – Coupé nieuw kunt kopen en waar u deze tweedehands kunt kopen’.

DAF_66_Marathon_Coupé_1975
Ook andere types zijn (of worden) volgens de website weer leverbaar. De prijzen zijn nog niet bekend maar wel dat men vastgehouden heeft aan de specificaties van 1975. Het ligt erg voor de hand dat de DAF dan ook weer uit Born zal komen. Daar is immers alle vakmanschap aanwezig om deze auto opnieuw te produceren. Voor de meeste werknemers zal het een verademing zijn na al die Japanse troep! En nu maar hopen dat het weer een verkoopsucces wordt en de investeerder niet ontdekt dat het produceren ook in China kan. Want dan zullen we de jarretelaandrijving (zoals de Variomatic vaak werd genoemd) moeten omdopen naar Shanghai-aandrijving. Sambal bij???
daf135
Spionagefoto; duidelijk te zien dat er weer Daf’s gebouwd worden!

m1dz6xxaecri
Volle vrachtwagen op weg naar de dealer!

m1dzawwa7k4w
Oude tijden herleven…


Geef een reactie

Zoeken

Recente blogs

Paasritje met Dafne

Dafne is 45 jaar!

Fijne Feestdagen!

Weer een jaar voorbij…

De meiden stelen de show!

Gezellige IJsselclassics

Geen bericht, goed bericht?

Het begint er op te lijken

Fijne feestdagen

Bouw garage in volle gang

A-status voor Dafne

Nieuwe garage

Zomaar wat mooie plaatjes

Een echt Daf-weekend

Nog meer werk….

Werkzaamheden aan Dafne

Dafne thuisgekomen

Ritje met 6 zusjes!

Dubbel gevoel

Verse APK

Zonder woorden….

Gruwel: Achteruitrijden

Yes, stickers!

Restauratie uitgesteld

Een splinternieuwe Vario

Gratis wasbeurtje

Mooie Dag Holland Dag

Toch maar een ander

Werkzaamheden Variomatic

Ook op cassette!!!!

Eerste investeringen

Bijna brand

Aviodrome Lelystad

Auto’s uit Born

De YA 66 verprutst

Gezellig kletsen

%d bloggers liken dit: