Koningsdag 2023

door | apr 28, 2023 | 0 Reacties

Donderdag 27 april vierde heel Nederland de verjaardag van onze koning Willem-Alexander. Iedereen op z’n eigen manier. Zo kozen wij ervoor om de dag te beginnen in ons eigen dorp Heerde, op de Van Meursweide.

De Oranjevereniging Heerde organiseert op Koningsdag 2023 weer de Koningsrit een gezellige puzzelrit voor oldtimers door de mooie omgeving van Heerde die om 11 uur zal starten. Hiernaast is er tussen 13.00 en 15.00 uur op de feestweide in het Van Meurspark ook een oldtimershow voor auto’s, motoren, brommers, tractoren etc. Het begrip oldtimer is rekbaar; het gaat erom leuke, speciale of oudere auto’s en motoren en andere voertuigen deel te laten nemen en vooral ook aan het publiek te tonen.

https://oranjeverenigingheerde.nl/

Om 11 uur meldden we ons bij de organisatie waar we een fijn lunchpakketje, vragenlijst en een routeboek ontvingen. Een bolletje-pijltje route in de prachtige omgeving waarin we wonen. Wat een geluk hadden we met het weer! Het zonnetje scheen uitbundig en de temperatuur was fijn. Na een uur of twee rondrijden zonder al te veel (kleine) foutjes kwamen we weer aan op de Van Meursweide. Een gezellige drukte waar allerlei mooie oldtimers opgesteld stonden. Er was veel belangstelling voor al het moois en het blijft altijd geweldig om de belangstelling voor je eigen oldtimer te merken. Er werden veel leuke gesprekken gevoerd met bekenden en onbekenden en met een geweldig gevoel verlieten we later de Van Meursweide.

De dag sloten we af door even over de kermis van het dorp te lopen. Daarna zijn we naar Wapenveld gereden om de lampionoptocht van onze kleinkinderen te gaan kijken met als afsluiting de mooie vuurwerkshow in het park. Al met al een erg mooie Koningsdag.