Het oldtimerseizoen is geopend!

door | mrt 30, 2023 | 0 Reacties

De klok is verzet en de meteorische lente is begonnen.

Wanneer de zon loodrecht boven de evenaar staat begint bij ons de lente. De astronomische lente begint op het noordelijk halfrond meestal op 20 maart. De meteorologische lente begint op 1 maart. Volgens de klimatologische indeling is de lente begonnen op 1 maart en duurt dit seizoen tot en met 31 mei. Zo kunnen seizoenen beter met elkaar vergeleken worden.

https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/uitleg/lente

Nou goed, met andere woorden: het oldtimerseizoen is geopend! Dafne en Dirkje zijn nog niet buiten geweest. De werkplaats staat momenteel nog vol met bouwmateriaal want we zijn bezig in het huis om wat dingen te veranderen. Maar dat duurt niet lang hoor, de beide dames zijn hoognodig toe aan buitenspelen. En wij misschien nog wel meer. Heerlijk op pad om mooie ritjes te doen, nagekeken te worden, samen een ijsje te eten aan het water, mooie foto’s te maken van de dames. Ja, daar zijn we aan toe. Daarom hier in ieder geval wat data waarop we proberen in ieder geval met ze naar buiten te gaan. Niet dat het daaraan vast hangt, maar dat zijn wel een aantal data waarop we ‘in het wild’ te spotten zijn op een ‘officiële’ bijeenkomst.

Zaterdag 15 april 2023
Classic Show Heerde

Een terrein vol te koop aangeboden oldtimer auto’s, motoren, zijspannen en heel veel brommers. Een show voor echte liefhebbers / Gratis parkeren dicht bij het event / Tweewieliers kunnen hun voertuig op het terrein parkeren / Horeca aanwezig / Vermaak voor kinderen

Link naar evenement: hier

Donderdag 27 april 2023
Koningsrit Heerde

De Oranjevereniging Heerde organiseert op Koningsdag 2023 weer de Koningsrit voor oldtimers. Hiernaast is er ook een oldtimershow voor auto’s, motoren, brommers, tractoren etc. Het begrip oldtimer is rekbaar; het gaat erom leuke, speciale of oudere auto’s en motoren en andere voertuigen deel te laten nemen en vooral ook aan het publiek te tonen.

Link naar evenement: hier

Zondag 7 mei 2023
Oldtimermeeting Nijverdal

De liefde voor klassieke auto’s laait weer op. Het aantal oldtimers op de Nederlandse wegen stijgt. Ben jij een liefhebber van klassieke auto’s? Kom je dan op zondag 7 mei in centrum Nijverdal vergapen aan al die prachtige auto’s van weleer. De Oldtimermeeting is een mooi evenement van de ASVH (Automobiel sport vereniging Hellendoorn in samenwerking met Ondernemersvereniging Op Naar Nijverdal. In 2022 had men met 450 deelnemers zelfs een record te pakken. Het is een unieke gelegenheid om een rijke verzameling van klassieke auto’s te bewonderen. Met ook dit jaar weer een nog groot aanbod van de mooiste classic cars, oldtimer trucks en klassieke brommers/motoren.

Link naar evenement: hier

Zondag 28 mei 2023
Voorst op wielen

Op eerste pinksterdag aanstaande, zondag 28 mei 2023, organiseren we de eerste editie van de oldtimerdag ‘Voorst op wielen’. Een evenement van liefhebbers, voor liefhebbers van voertuigen van 25 jaar en ouder. Auto’s, motoren, bromfietsen, vrachtwagens, bussen, militaire voertuigen, tractoren … noem maar op, alles is welkom! De locatie is Koffie- en theeschenkerij ‘t Momentje, Kerkstraat 29 in Voorst gem. Voorst. Het is bedoeld als een niet-commercieel liefhebbersevenement om niet alleen voertuigen te zien, maar ook te horen, ruiken en zien rijden. Deelname met oldtimers en toegang voor bezoekers is gratis.

Link naar evenement: hier

Zaterdag 1 juli & zondag 2 juli 2023
Dafje Texel

Op zaterdag 1 juli zal Dafje Texel weer gereden worden. Een dafje gezellig toeren met een groep Daf personenauto, V66 of V300. We zullen weer een aantal fotostops maken. Ook eten we, zoals gebruikelijk een visje eten in Oudeschild en eindigen we weer bij ijsboerderij Labora. Het plan is om ook nog een museumbezoek te brengen.

Link naar evenement: hier

Zaterdag 8 juli 2023
Taxatiedag van Daf Club Nederland

De inmiddels bijna jaarlijkse taxatiedag bij ons in Heerde. Een geweldige dag waarbij we elk jaar steeds meer Dafjes mogen verwelkomen voor een taxatie door Daf Club Nederland. Ook als je geen Daf of Volvo te taxeren hebt ben je van harte welkom voor koffie en iets lekkers.

Link naar evenement: hier

Meer oldtimerevenementen zien? Kijk dan eens op de website van Daf Club Nederland of op de Facebookpagina Oldtimer evenementen.