Geen bericht, goed bericht?

door | aug 15, 2016 | 0 Reacties

Een oud gezegde dat helaas niet altijd op gaat. Nadat ik in januari schreef over de vorderingen van de bouw van de garage viel het stil. Niet qua bouw maar wel voor wat betreft het verslag op deze site. Ik schaam me er eigenlijk een beetje voor maar de reden is ook duidelijk. Op een zeker moment komt er zoveel werk op je af dat je prioriteiten gaat stellen. En dan komt het bijhouden van mijn website op plaats 23. Gelukkig is nu het moment gekomen dat ik u kan vertellen dat het hele project eigenlijk klaar is op het coaten van de vloer en het plaatsen van de hefbrug na. Die brug ligt inmiddels al een maand of 3 op plaatsing te wachten en hiervoor geldt eigenlijk dezelfde reden; prioriteiten! Afgelopen voorjaar vond ik de herinrichting van de tuin belangrijker dan de garage omdat ik met de zomer (die niet kwam) in mijn achterhoofd de tuin en het terras op orde wilde hebben. Tijdens de bouw van de garage was de tuin gebruikt als opslagruimte voor de bouwmaterialen en dan blijft er niet veel van over. Ook bijna 4 weken op vakantie kwam de werkzaamheden ook niet ten goede.

De gaten voor de verzonken hefbrug uitgemeten en 'gewapend'.
De gaten voor de verzonken hefbrug uitgemeten en ‘gewapend’.
Eindelijk kunnen de meiden naar binnen...
Eindelijk kunnen de meiden naar binnen…

Maar goed; op wat kleine zaken na is de garage dan eindelijk klaar en staan Dafne en Dirkje gezusterlijk naast elkaar in een mooie verwarmde en geïsoleerde ruimte. Zoals het hoort worden ze zo af en toe een poosje uitgelaten en dat is nog steeds GENIETEN met hoofdletters. De komende tijd zal een grondige poetsbeurt volgen omdat de dames binnenkort een ‘hoofdrol’ spelen in een familiaire aangelegenheid. Daarover zult u volgende maand meer lezen.

Alles bij de hand...
Alles bij de hand…

Ondertussen hebben we best al veel pleziertochtjes gemaakt met onze ‘dames’. De grootste afstand dit jaar waren de Dafhobbydagen in Sittard waar we op zondag 1 mei naar toe zijn geweest. Een mooie dag met veel liefhebbers en anderhalve week later nog een mooie foto van CJIB cadeau ter herinnering.

20160501_154238

Eind juli was het de beurt aan Dirkje voor de 2-jaarlijkse vitaliteitstest (APK). Zonder ook maar één op- of aanmerking weer voor 2 jaar het certificaat van bekwaamheid! Wat bouwde Daf degelijke auto’s! Het is overigens opvallend te constateren dat ons geliefde merk weer erg in trek is. Ook van de jeugd kan er momenteel best vaak een ‘duimpje’af en dat is fijn om te voelen. Naast het feit dat we er zelf veel plezier aan beleven willen we Daf als personenautomerk graag levend houden en doorgeven aan volgende generaties. Ik denk dat dat wel gaat lukken…