Dubbel gevoel

door | mei 7, 2013 | 1 reactie

Met een dubbel gevoel is vanmorgen het restant van de DAF66 Coupé opgehaald door een oud-ijzer-boer. Dubbel omdat er enerzijds een eind gekomen is aan het ‘leven’ van weer een DAF66, anderzijds omdat de auto een goed doel dient. Immers, het is de bedoeling om met de verkregen onderdelen onze, en mogelijk ook nog andere DAF’s rijdend te houden! En te redden was deze DAF echt niet meer….

Afgelopen zaterdag, zo’n 2 weken na het ophalen, is Dirkje’s zusje volledig gestript! Alles wat herbruikbaar is, is gedemonteerd en het restant is vanmorgen voor recycling afgevoerd. De ‘buit’ is groot te noemen en zolder van de garage zakt bijna door van de vele onderdelen! Daarbij bevinden zich ook veel zaken waarvan ik mij afvraag of ik ze ooit nodig heb. Maar beter teveel dan te weinig op voorraad….. De tijd zal het leren!

DSC01207

Eigenlijk had de auto een paar jaar geleden al gesloopt kunnen worden. De vorige eigenaar had de auto gekocht toen hij zijn rijbewijs had gehaald. Het is een beetje het bekende verhaal; na vele jaren rijplezier werd de auto afgelost door iets mooiers/beters, en werd de DAF in een hoekje geschoven met de bedoeling deze ooit te restaureren! En daar is het bij gebleven. En zelfs nu wij de auto overnamen was hij er van overtuigd dat de auto best te restaureren was. Maar als je nu de foto’s bekijkt, dat weten we dat we ons niet schuldig hoeven te voelen met de sloop van deze DAF.

DSC01211

Maar dubbel blijft het! De grote hoeveelheid onderdelen waarmee andere DAF’s gered kunnen worden, maken veel goed. Soms dient de ‘dood’ een goed doel. Toch maar eens weer nadenken over een donorcodicil….