Donor zusje voor Dirkje en Dafne

  • 1

Donor zusje voor Dirkje en Dafne

Afgelopen zaterdag (20 april) zijn we ‘s morgens vroeg vanuit Heerde vertrokken om een DAF66 Coupe (6624) op te halen in Middelharnis. Een paar weken geleden zagen we deze DAF op Marktplaats staat en na een bod te hebben gedaan bleek de eigenaar akkoord te gaan! Probleempje was echter dat de man voor enige tijd naar Frankrijk moest. We moesten dus even geduld hebben… Zaterdag was het dus zo ver. Bij de DAF was ook een voorraad onderdelen dus vervoer moest per bus met daarachter een autoambulance. Na een 2 uur durende rit kwamen we ter plaatse waar we hartelijk werden ontvangen en de DAF voor het eerst in het echt konden zien. Ze bleek zo slecht als ik al vermoedde. De man vertelde dat hij al jaren plannen had voor een restauratie maar door tijdgebrek was het er nooit van gekomen. Met een heftruck werd de DAF op de aanhanger getild en de onderdelen (motoren, variomatic, plaatwerk en ruiten) in de bus gepakt. Ook kregen we nog een originele DAF-onderzetter die zijn opa vroeger in het cafe op de bar had liggen.

20130420_214218Dat het maar goed was dat we de DAF flink vastgesnoerd hadden bleek nadat we waren vertrokken. Op de Haringvlietbrug was ik van plan een vrachtwagen in te halen en net voordat ik naar links ging zag ik op het allerlaatste moment dat hij vol in de remmen was gegaan omdat er een Golfje stilstond op de rijbaan. Met een noodstop wisten we de combinatie precies op tijd tot stilstand te krijgen en ik vermoed dat er geen fietser meer tussen gekund had. De rest van de reis verliep voorspoedig en eenmaal thuis konden we vaststellen dat we er geen rijdende DAF bij hadden maar wel een schat aan onderdelen. De komende week gaan we die demonteren en opslaan. Ook zullen we dingen die we echt niet nodig hebben via Marktplaats gaan aanbieden. Het restant (lees: hoofdzakelijk roest) zal worden afgevoerd. Nog heel erg bedankt voor de hulp Tim!

20130420_114936

20130420_115817

20130420_115912

20130420_192744


1 Comment

Werkzaamheden aan Dafne

augustus 2, 2015at 8:27 pm

[…] door een smetteloos exemplaar uit eigen voorraad. Een jaar of 2 geleden hebben we een coupé gesloopt en dat resulteerde in een mooie voorraad onderdelen die we destijds hebben geïnventariseerd en […]

Geef een reactie

Zoeken

Recente blogs

Paasritje met Dafne

Dafne is 45 jaar!

Fijne Feestdagen!

Weer een jaar voorbij…

De meiden stelen de show!

Gezellige IJsselclassics

Geen bericht, goed bericht?

Het begint er op te lijken

Fijne feestdagen

Bouw garage in volle gang

A-status voor Dafne

Nieuwe garage

Zomaar wat mooie plaatjes

Een echt Daf-weekend

Nog meer werk….

Werkzaamheden aan Dafne

Dafne thuisgekomen

Ritje met 6 zusjes!

Dubbel gevoel

Verse APK

Zonder woorden….

Gruwel: Achteruitrijden

Yes, stickers!

Restauratie uitgesteld

Een splinternieuwe Vario

Gratis wasbeurtje

Mooie Dag Holland Dag

Toch maar een ander

Werkzaamheden Variomatic

Ook op cassette!!!!

Eerste investeringen

Bijna brand

Aviodrome Lelystad

Auto’s uit Born

De YA 66 verprutst

Gezellig kletsen

%d bloggers liken dit: