Dafne uit haar winterslaap ontwaakt

door | apr 5, 2023 | 0 Reacties

Vandaag hebben we Dafne uit haar winterslaap gewekt.

Nadat we de garage (ik zeg graag werkplaats) hadden opgeruimd was er ruimte om Dafne naar buiten te rijden. Zij stond afgelopen winter voor de garagedeur-opening en haar zusje Dirkje staat tegen de muur aan. Eén keer in de zoveel tijd wisselen ze van plek zodat ze allebei aan bod komen voor heerlijke ritjes.

Nadat Wim al de sapjes had gecontroleerd heeft hij haar gestart sloeg ze vol enthousiasme direct aan. We controleerden de bandenspanning en pompten er wat lucht bij. Altijd belangrijk om te controleren, helemaal als ze een winterseizoen stil heeft gestaan. We reden naar het tankstation en vulden de tank. Een blij gevoel omdat dit de start van het seizoen betekend, een minder blij gevoel bij het afrekenen. Jongens wat is de benzine duur tegenwoordig! Maar liefst € 2,12 voor een liter Euro98. Maar goed, onze bijna 50-jarige dame doet het niet voor minder, dan gaat ze pingelen…

Vervolgens reden wij een klein maar fijn rondje van zo’n 20 kilometer in en om Heerde. Uiteraard kwam er ook een fotostop. Bij de Bonenburgerbrug hebben we een paar mooie plaatjes geschoten en hebben we de rit afgesloten met ons vaste ritueel. De start en het einde van onze Daf-ritjes gaan altijd over het Heerder dorp.

Een heerlijke start van het seizoen!