Blog

  • 0

Taxatiedag Daf Club Nederland 2020

Op zaterdag 1 augustus organiseerde Dafclub Nederland in Heerde een taxatiedag voor eigenaren/leden in Heerde. In verband met de Corona-ellende waren alle activiteiten van de club in het lustrumjaar 2020 zo’n beetje stil gelegd. Het aantal aanvragen voor een taxatie bleven echter binnenstromen dus is er een inhaalslag te maken nu het onder voorwaarden weer kan. In Heerde, waar voor de tweede keer een taxatiedag werd gehouden, werden achtereenvolgens een Volvo 340, een Kalmar, een Daf 46, een Daf 33 en tot slot een Daf 66 getaxeerd.

Waarom je Daf taxeren?

Als je bijvoorbeeld een auto van 40 jaar total-loss rijdt krijg je in alle gevallen alleen maar de dagwaarde uitgekeerd. Met een oldtimer is dat vaak erg weinig. En dat terwijl jouw gouden koets ook nog eens van enorme emotionele waarde is. Vaak zelfs veel meer dan de financiële waarde. Maar met een taxatierapport toon je aan dat je geliefde wagen toch echt meer waard is dan de huidige dagwaarde. Als je de auto bijvoorbeeld deels of helemaal gerestaureerd hebt, hier en daar schoonheidsaanpassingen hebt gedaan, een revisie hebt gedaan aan de motor of iets anders waardoor de waarde verhoogd is.

In verband met Corona werden uiteraard de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Zo werd de 1,5 meter afstand gerespecteerd en waren ontsmettingsmiddelen aanwezig. Gelukkig ontbrak het ook niet aan een goed gesprek en kopje koffie of thee met wat lekkers. Al met al een geslaagde taxatiedag…


  • 0

DAF weekend America 2019 – Ode aan van Doorne

Een eerbetoon aan Hub en Wim van Doorne
In het weekend van 29 en 30 juni 2019 vindt in America een groot DAF evenement plaats. Aanleiding is het feit dat de gemeente Horst aan de Maas dit jaar 800 jaar bestaat. In elk van de kerkdorpen wordt aandacht besteed aan dit heugelijke feit. Voor America heeft een groep enthousiaste mensen ervoor gekozen de gebroeders Hub en Wim van Doorne (beiden geboren in de gemeente Horst) via een groots DAF festijn in de spotlights te zetten. Wij nodigen jou als DAF liefhebber uit om hierbij aanwezig te zijn. Het belooft een geweldig weekend te worden waarbij we zo veel mogelijk DAF’s naar America willen halen. Wat gaan we allemaal doen?

Bijna 300 DAF oldtimers, DAF trucks, DAF legervoertuigen, DAF bussen en DAF personenauto’s namen zaterdag en zondag deel aan een kampeerweekend in de gemeente Horst aan de Maas. Ook wij hadden ons opgegeven voor dit weekend. De de uitvalsbasis voor dit weekend was Evenemententerrein D’n Umswing in Kronenberg. Aangezien het terrein volledig omgetoverd werd tot kampeerterrein konden we ons hier voor opgeven en konden we tickets kopen voor een gezellige BBQ.

Zaterdag 29 juni – De vrije toertocht

Zaterdagmorgen zijn we om 9 uur van huis vertrokken met onze Dafne. Nadat Wim haar even na heeft gekeken en gewassen was ze tiptop in orde voor dit bijzondere weekend. Om 10.45 waren we aangekomen in Kronenberg. We meldden ons bij de organisatie en kregen het routeboekje mee met daarop het defilé nummer 148. Hierna zijn we even het enorme terrein over gelopen. Wat een verscheidenheid aan DAF voertuigen. De een nog mooier en bijzonderder dan de ander. Van de vele legervrachtwagens en auto’s tot aan bussen, trekkers met tot camper omgebouwde opleggers tot de prachtige verterende personenwagentjes. Rond 11:15 zijn we in Dafne gestapt voor de start van de toertocht. 80 kilometer in de buurt van Kronenberg, America, Horst, Tienray, Meerlo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Californië en Sevenum. Een mooie route waarin we veel hebben gezien en genoten hebben van de aandacht. Want laten we eerlijk zijn, met een klassieker moet je gezien worden! De raampjes open en een gat in de wind rijden, heerlijk! Op initiatief van enkele bewoners van de Gebroeders van Doornelaan is op zaterdagmiddag om 17.00 uur een prachtig kunstwerk onthuld worden ter ere van de broers. “Zonder versnelling vooruit”. Dit hebben wij niet gezien want we meldden ons rond drie uur bij onze overnachtingsplek.
Route_DAF_weekend_2019

Guesthouse Kronenbergerhof

We hebben er voor gekozen om niet te gaan kamperen maar te blijven slapen bij Guesthouse Kronenbergerhof wat maar 10 autominuten bij het evenemententerrein vandaan was. Een prima plaats om te overnachten met vriendelijke gastheren en dames. Goed en netjes verzorgd. Na zo’n 220 kilometer gereden te hebben in de enorme warmte waren we toe aan een verkoelende douche en een tukkie op bed. We hebben even lekker bijgetankt om vervolgens de inwendige mens te voorzien tijdens de gezamenlijke BBQ. Een goed verzorgde BBQ waar je je buik rond kon eten. Goede kwaliteit van het eten en zeer goed verzorgd. Een gezellige bedoening met al die liefhebbers bij elkaar. Na de maaltijd zijn we bij Arie op bezoek gegaan. Elkaar al veel gesproken op Facebook maar nog nooit in het echt ontmoet. Na een beregezellige avond met mooie verhalen, cola, Radlers en biertjes zijn we moe maar voldaan naar bed gegaan.

Zondag 30 juni – Het DAF défilé

De volgende dag meldden we ons om 9:45 op het evenemententerrein voor het défilé van 30 kilometer wat start voor het geboortehuis van Hub van Doorne. Aangezien wij rond 11 uur zouden starten zijn we weer bij Arie langs geweest waar we gezellig een praatje hebben gemaakt met Jasper en Marcella. Later kwamen Sabrina en Richard ook aan met hun DAF. Om 11 uur vertrokken we in een colonne van 25 DAF voertuigen richting het geboortehuis van Hub van Doorne. Het bijzondere van de défilé route is dat een stuk weg van 7 kilometer (tussen America en Griendtsveen) volledig is afgesloten voor overige verkeer en alleen open is voor voertuigen van het merk DAF. Het stuk weg was ook de route die de jonge Hub van Doorne elke dag liep tussen zijn latere woonplaats Griendtsveen en America. In 1901 verhuisde de familie van Doorne namelijk naar Griendtsveen. Jonge Hub ging in America naar de lagere school terwijl vader van Doorne in America de smederij aanhield tot 1911. Er deden zo’n 300 DAF’s van alle typen en formaten mee in een geweldige stoet langs het huis waar de wieg stond van één van de grootste industriëlen die Nederland ooit heeft gekend. Het defilé is afgenomen door een groot aantal speciale genodigden, waarbij onder andere de nazaten van Hub en Wim van Doorne, de directie van DAF Trucks N.V., het DAF Museum en prominenten uit het bedrijfsleven. Dit alles onder toeziend oog van plaatselijke en landelijke media.
Dafne_wachtend_tot_ze_mag_vertrekken

Trots als een pauw

Wat een bekijks hadden we met z’n allen! Het voelde als één grote familie. Toen wij langs de presentator reden hoorden we door de speakers “Dit is de Daf 66 1100 marathon coupé. Een bijzondere DAF want deze is maar één jaar geproduceerd.” Wauw, krippenvel! Wat waren we trots als een pauw op onze mooie Dafne. Na een fijne rit waarbij we zere kaken hadden gekregen van het glimlachen, de vele handen die men op stak en de geweldige toeterfeestjes zijn we weer vertrokken richting huis. Een ontzettend bijzondere en unieke ervaring waar we met een enorm warm gevoel aan terug zullen blijven denken.

Speciaal lied

Naast dit alles is een lied gemaakt onder de titel “Hub en Hay”, Hub van Doorne (auto’s) en Hay Peeters (klokkenmaker). Het lied gaat over de “voortgang van auto en tandwiel”, een symbolische verwijzing. Het is geschreven en gezongen door de in America geboren en getogen Jack Poels, frontman van Rowwen Hèze, Nederlands bekendste dialectband. Er is een videoclip van gemaakt welke hier te zien is.

Links naar externe media

Heb je zelf een fotoalbum en wil je linken? Of ben je een nieuwsbericht over dit weekend tegen gekomen? Neem dan even contact met ons op. Dan vermelden we de link hier onder.


  • 0

  • 0

Dafne bijna in de prijzen gevallen!

Zaterdag 15 september 2018 zijn wij uitgenodigd door CEWE voor de prijsuitreiking van de CEWE Photo Awards 2018 in het Nederlands Spoorwegmuseum in Utrecht. De eerste week dat de wedstrijd begon hebben we onze Dafne ingestuurd. Hoe Hollands wil je het hebben? Een Daf, koeien, landschap en een molen. Hollandser wordt het niet! Van de 3600 inzendingen zijn er 150 foto’s genomineerd. We zijn niet in de prijzen gevallen maar zitten wel bij de 150 genomineerden. Een beetje trots zijn we dan ook zeker zeker!

Deze dag ben ik met mama op pad gegaan. Na het avontuur en plaatjes schieten in het Spoorwegmuseum zijn we de auto in gestapt en naar Amersfoort gereden. Een stad die me na aan het hart ligt. We hebben heerlijk door de gezellige winkelstraatjes gestruind en genoten van de gezelligheid. Twee paar mooie schoenen en een heerlijke Bounty pasta voor op de boterham later, sloten we ons dagje uit af met een heerlijke croque bij Son Of A Croque.

Later op de avond hadden we nog een uitnodiging staan bij collega Adile. Een ontzettend gezellige gastvrije avond met veel collega’s, heerlijke Turkse hapjes en gerechten. Leuk om te zien hoe ze woont en te ervaren hoe heerlijk ze koken kan! We hebben ontzettend gelachen met z’n allen. We zijn veel te laat naar bed gegaan maar dat was het absoluut waard.

Kortom, een dag met een gouden randje! <3
Hieronder de genomineerde foto. ‘Gewoon’ gemaakt met een Samsung Galaxy Note 4!


  • 0

Taxatiedag Daf Club Nederland

Vandaag was het dan zo ver. Dafne en Dirkje zijn getaxeerd! We waren natuurlijk ontzettend benieuwd hoe de dames ervoor stonden. Maar naast de nieuwsgierigheid is het ook erg belangrijk. Voor de meeste verzekeringen is het noodzakelijk om je oldtimer elke drie jaar te laten taxeren.

Waarom taxeren?

Als je een auto van 40 jaar total-loss rijdt krijg je in alle gevallen alleen maar de dagwaarde uitgekeerd. Met een oldtimer is dat dus erg weinig. En dat terwijl jouw gouden koets van enorme emotionele waarde is. Vaak zelfs veel meer dan de financiële waarde. Maar met een taxatierapport toon je aan dat je geliefde wagen toch echt meer waard is dan de huidige dagwaarde. Als je de auto bijvoorbeeld deels of helemaal gerestaureerd hebt, hier en daar schoonheidsaanpassingen hebt gedaan, een revisie hebt gedaan aan de motor of iets anders waardoor de waarde verhoogd is.

Onze Dafs zijn, als ik goed heb opgelet vandaag, gecontroleerd op een vijftal groepen. In deze vijf groepen kunnen ze een bepaald aantal punten halen. Daarnaast wordt er gekeken naar de accessoires en nieuwe/gereviseerde componenten. Dit alles wordt bij elkaar opgeteld, door een rekenmodule gegoten en daar komt de taxatiewaarde uit.

Daf Club Nederland

Daf Club Nederland organiseert meerdere taxaties door het hele land. De laatste taxatie die in de buurt was zijn we helaas mis gelopen. Toen besloot Wim op Facebook een berichtje te doen aan Wibo Pieters, de coördinator taxaties van Daf Club Nederland. Hier sloten zich nog een aantal gegadigden bij aan en er werd besloten om het bij ons thuis in Heerde te doen. We hebben de ruimte en een prachtige werkplaats met schaarhefbrug tot onze beschikking, dus waarom niet? Na een tweetal mailtjes heen en weer was het in kannen en kruiken.

Nieuwe traditie?

Gedurende de dag kwam er een prachtige collectie Dafs voorbij waarop taxateur Jan-Erik zich kon uitleven. Een Daf 31, Volvo 66, Daf 5505, Daf 3303, onze Dafne (6626) en Dirkje (6646).
Ook was er hoog bezoek uit het Friese Bozum. Udo kwam op verjaardagsvisite voor Dafne en nam een echte Fryske Sûkerbôle mee. Hij smaakt heerlijk Udo!
Een super gezellige dag met veel prachtige auto’s op ons Marathonplein. Ja, retetrots kun je wel zeggen! Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar. Nieuwe jaarlijkse traditie wellicht?


  • 0

Dafne is 45 jaar!

Vandaag is het 45 jaar geleden dat Dafne in 1973 is ‘geboren’.
Morgen, precies één dag nadat ze 42 jaar oud werd, is ze alweer 3 jaar op de plek waar ze hoort. Bij ons in de werkplaats. Naast haar ‘zusje’ Dirkje.

Wat zijn Wim en ik ontzettend trots dat we haar weer bij ons hebben. <3

Datum eerste toelating 06-07-1973
Datum tenaamstelling 07-07-2015

Ter gelegenheid van de 45e verjaardag van Dafne hebben we ons pleintje een naam gegeven…. Hoera!


  • 0

Het eerste ritje van 2018

En voor je het weet is het alweer bijna een jaar geleden dat we een berichtje hebben geplaatst. Het punt is dat we, als het mooi weer is, vooral genieten van het rijden met Dafne en Dirkje. Daarom hebben we niet zo heel veel nieuws geplaatst.

Winterslaap

Vandaag was dan toch het moment dat we Dafne weer uit haar winterslaap hebben gehaald. Zowel Dafne als Dirkje hebben een tijdje aan de snellader gehangen om de accu weer op te laden. Het was erg mooi voorjaarsweer vandaag dus werd het hoog tijd om Dafne weer even wakker te schudden. Het is niet een heel grote rit geweest maar we hebben ons vaste rondje gedaan van Heerde, Wapenveld en Hattem. In Wapenveld zagen we een prachtig veldje met krokusjes waar we een paar leuke foto’s hebben gemaakt. Ook nog een kiekje in het bos van Hattem en daarna via Wezep weer terug naar huis. Het seizoen is geopend!


  • 0

Oldtimermeeting Nijverdal

Op zondag 7 mei was het weer een prachtige dag waarop Dafne weer naar buiten mocht. Het was een ontzettend gezellig festival waar we veel mooie klassiekers hebben gezien. Dafne was -bijzonder genoeg- de enige Daf, voor zover wij hebben kunnen zien.

NIJVERDAL – Op zondag 7 mei wordt van 12.00 tot 17.00 uur in het centrum van Nijverdal het grootste oldtimer-festival van Oost-Nederland georganiseerd. Liefhebbers van klassieke voertuigen kunnen weer hun hart ophalen aan alle spectaculaire voertuigen uit vervlogen jaren. Het zijn niet alleen de aantallen maar ook de modellen die aangemeld zijn die de organisatie doen stralen. Nieuw dit jaar is dat er ook oldtimer-trucks en klassieke brommers te zien zijn met hun trotste bezitters. Ook zijn een groep motoren ingeschreven met bouwjaar vóór 1940. De inwendige mens wordt ook niet vergeten; er zijn diverse food trucks die samen met de horeca zorgen voor lekkere hapjes en drankjes.

Op Facebook staat het complete album.


  • 0

Het seizoen is geopend!

Op zondag 30 april had Daf Club Nederland een toertocht bij ons in de buurt. Vanwege de Formule1 konden we deze keer niet mee doen maar een kijkje nemen bij de Agnietenberg, waar vandaan ze vertrokken, was erg leuk. Om te compenseren dat we niet de hele rit konden doen zijn we ‘s middags samen nog even op pad geweest en hebben we het seizoen geopend met een heerlijke ijsco bij Ekkelenkamp in Ommen.

P.s. spotten jullie ons badeendje Mick ook? Op DucksOnTour.com kun je meer van hem en z’n vriendjes vinden.


  • 0

Zoeken

Recente blogs

Paasritje met Dafne

Dafne is 45 jaar!

Fijne Feestdagen!

Weer een jaar voorbij…

De meiden stelen de show!

Gezellige IJsselclassics

Geen bericht, goed bericht?

Het begint er op te lijken

Fijne feestdagen

Bouw garage in volle gang

A-status voor Dafne

Nieuwe garage

Zomaar wat mooie plaatjes

Een echt Daf-weekend

Nog meer werk….

Werkzaamheden aan Dafne

Dafne thuisgekomen

Ritje met 6 zusjes!

Dubbel gevoel

Verse APK

Zonder woorden….

Gruwel: Achteruitrijden

Yes, stickers!

Restauratie uitgesteld

Een splinternieuwe Vario

Gratis wasbeurtje

Mooie Dag Holland Dag

Toch maar een ander

Werkzaamheden Variomatic

Ook op cassette!!!!

Eerste investeringen

Bijna brand

Aviodrome Lelystad

Auto’s uit Born

De YA 66 verprutst

Gezellig kletsen