Blog

  • 0

Het eerste ritje van 2018

En voor je het weet is het alweer bijna een jaar geleden dat we een berichtje hebben geplaatst. Het punt is dat we, als het mooi weer is, vooral genieten van het rijden met Dafne en Dirkje. Daarom hebben we niet zo heel veel nieuws geplaatst.

Winterslaap

Vandaag was dan toch het moment dat we Dafne weer uit haar winterslaap hebben gehaald. Zowel Dafne als Dirkje hebben een tijdje aan de snellader gehangen om de accu weer op te laden. Het was erg mooi voorjaarsweer vandaag dus werd het hoog tijd om Dafne weer even wakker te schudden. Het is niet een heel grote rit geweest maar we hebben ons vaste rondje gedaan van Heerde, Wapenveld en Hattem. In Wapenveld zagen we een prachtig veldje met krokusjes waar we een paar leuke foto’s hebben gemaakt. Ook nog een kiekje in het bos van Hattem en daarna via Wezep weer terug naar huis. Het seizoen is geopend!


  • 0

Oldtimermeeting Nijverdal

Op zondag 7 mei was het weer een prachtige dag waarop Dafne weer naar buiten mocht. Het was een ontzettend gezellig festival waar we veel mooie klassiekers hebben gezien. Dafne was -bijzonder genoeg- de enige Daf, voor zover wij hebben kunnen zien.

NIJVERDAL – Op zondag 7 mei wordt van 12.00 tot 17.00 uur in het centrum van Nijverdal het grootste oldtimer-festival van Oost-Nederland georganiseerd. Liefhebbers van klassieke voertuigen kunnen weer hun hart ophalen aan alle spectaculaire voertuigen uit vervlogen jaren. Het zijn niet alleen de aantallen maar ook de modellen die aangemeld zijn die de organisatie doen stralen. Nieuw dit jaar is dat er ook oldtimer-trucks en klassieke brommers te zien zijn met hun trotste bezitters. Ook zijn een groep motoren ingeschreven met bouwjaar vóór 1940. De inwendige mens wordt ook niet vergeten; er zijn diverse food trucks die samen met de horeca zorgen voor lekkere hapjes en drankjes.

Op Facebook staat het complete album.


  • 0

Het seizoen is geopend!

Op zondag 30 april had Daf Club Nederland een toertocht bij ons in de buurt. Vanwege de Formule1 konden we deze keer niet mee doen maar een kijkje nemen bij de Agnietenberg, waar vandaan ze vertrokken, was erg leuk. Om te compenseren dat we niet de hele rit konden doen zijn we ‘s middags samen nog even op pad geweest en hebben we het seizoen geopend met een heerlijke ijsco bij Ekkelenkamp in Ommen.

P.s. spotten jullie ons badeendje Mick ook? Op DucksOnTour.com kun je meer van hem en z’n vriendjes vinden.


  • 0

  • 0

Weer een jaar voorbij…

Binnenkort is er weer een jaar voorbij en hoewel het slechts een spreekwoordelijke streep is die we trekken, willen we toch altijd even stil staan bij de ups en downs van de afgelopen 12 maanden. In het bijzonder waar het onze beide Daffen betreft. De zusjes begonnen het jaar gescheiden van elkaar omdat vanwege de bouw van onze nieuwe garage Dafne in Heerde en Dirkje in Wapenveld was gestald. De oude garage was geheel verdwenen om plaats te maken voor een nieuw onderkomen waarin de dames beiden zouden passen. Toen eind maart de aannemer zo goed als klaar was werd het tijd om te kijken af het rekenwerk dat we vooraf hadden gedaan klopt! Hoewel een garage nooit groot genoeg kan zijn, kon in onze nieuwe de zusters prachtig naast elkaar staan.
20151218_130701
20160111_141330
20160331_172720
Op dat moment moest er best nog veel gebeuren aan de garage qua afwerken. Maar dat had geen haast… We verlegden onze aandacht eerst naar de tuin want het voorjaar kwam er aan en door de verbouwing was de tuin volledig geruïneerd! Wat heerlijk om te doen; een nieuw terras met overkapping, een vijver(tje) en alles opnieuw aangeplant! En toen stonden de eerste ritten op het programma. Wat fijn als je de keus hebt uit twee heerlijke auto’s om te toeren. Maar wat is dat kiezen soms moeilijk! We probeerden zoveel mogelijk af te wisselen en tijdens de toertocht in Hattem reden onze beide auto’s mee omdat zoon Alex -net getrouwd- het ook leuk blijkt te vinden om Daf te rijden.
20160501_095253
20161016_142931
20160501_113542
Die trouwerij was trouwens voor wat betreft Dafne en Dirkje een hoogtepunt waarbij voor hen een hoofdrol was weggelegd. Het bruidspaar reed die dag in een schitterende doblina blauwe 66 Marathon 1100 en de ouders in de 1300 Marathon en een 66 Cabrio er achter. Wat waren we trots! Tussen alle ritten door werd er af en toe wat aan de afwerking van de garage gedaan. Toen Elkana’s vader bijna 2 jaar geleden plotseling overleed moesten huis en hobbyruimte leeggemaakt worden en al die spullen waren in onze richting gekomen en nooit uitgezocht. Veel gereedschap en onvoorstelbaar veel boutjes, moertjes en ander spul waren tijdelijk op zolder gedumpt. Een uitzoekklus die uiteindelijk een week of 3 in beslag heeft genomen. Maar nu dat klaar is grijpen we voorlopig niet meer mis!
20160903_153807
20160924_100702
20160924_123601
En nog steeds is de garage niet helemaal klaar. De vloer moet nog gecoat worden en de hefbrug moet er nog in. Die ligt en vanaf maart in de verpakking te wachten op montage. Eigenlijk is dat het eerste dat nu op de planning staat. Het wachten is op fatsoenlijk weer want na het coaten mag de garage een week niet betreden worden. We wachten het goede moment af! Ook komend jaar hopen we weer vele fijne kilometers te kunnen maken in onze beide Daffen. En daar waar het kan zullen we het zeker niet laten u lastig te vallen met onze ervaringen! Fijne feestdagen!
img_6765-b
sam_4960
20160924_111423


  • 0

  • 0

De meiden stelen de show!

20160917_131805
Op vrijdag 16 september was voor ons en Dafne en Dirkje een bijzondere dag. Oudste zoon Alex ging trouwen met zijn liefde Joyce en een half jaar geleden hadden we ze al beloofd dat wij de trouwauto zouden betalen. Toen we afgelopen zomer door Amerika aan het toeren waren kregen we een berichtje van onze aanstaande schoondochter; “Schoonpapa, mogen wij in Dafne trouwen?” We waren blij verrast. Onze kinderen vinden onze Dafjes blijkbaar ook leuk en hadden nu besloten dat Dafne een hoofdrol mocht spelen op hun trouwdag. Omdat één en één twee is besloten wij al snel dat wij die dag met Dirkje zouden rijden. De ouders van de bruid konden van vrienden een Daf 66 Cabriolet lenen en zo leek het een mooie trouwdag te kunnen worden. De dag voor de trouwdag was druk want Dafne en Dirkje moesten er de volgende dag picobello uit zien. Een poetsbeurt voor beide leverde het gewenste resultaat op en de volgende ochtend op tijd onderweg naar de bloemist voor een prachtig bloemstuk op onze blauwe beauty. Hierna was het tijd om de auto af te leveren aan de bruidegom. Wat een geweldig gezicht om de 3 Daf’s samen te zien in combinatie met een prachtig bruidspaar. Na de officiële plechtigheid werd Dafne door ons voorzien van blikjes aan de bumper en gingen we richting feestlocatie. Na een lange vermoeiende dag kunnen we terugkijken op een geweldig mooie dag waarin Daf een hoofdrol speelde. De dag na de trouwdag hebben we -op verzoek van het bruidspaar- het bloemstuk van Dafne naar de begraafplaats gebracht en op het graf van Elkana’s vader gelegd…..

De foto van het bruidspaar met de bruidskinderen is gemaakt door Rosalinda van Dijkhorst van RophePictures. Dankjewel voor de fantastische dag en de prachtige foto’s!


  • 0

Gezellige IJsselclassics

Zaterdag 3 september deden we na een onderbreking van een jaar weer mee aan IJsselclassics in Welsum. Dit evenement wordt iedere eerste zaterdag in september gehouden. Dat betekende op tijd uit de veren om rond half 10 naar Welsum te vertrekken. Daar aangekomen bleek de sfeer zoals ieder jaar gemoedelijk. Kennismaken met verschillende liefhebbers is altijd leuk! Dit jaar hadden we Dafne mee en in Welsum bleek zelfs een oudere zus van haar aanwezig; een mooie witte 55 Coupé van een stel uit Oene. Verder waren vele automerken uit heden en verleden vertegenwoordigd. Van T-Ford tot Alfa GTV en van Opel Kadett tot Daf vrachtwagens. Na de koffie met cake maakten we ons op voor een fraaie toertocht die ons via diverse plaatsen in de omgeving onder meer naar Elburg leidde. Vervolgens ging de rit naar ‘t Harde, Tongeren en Wissel naar Vaassen en Oene uiteindelijk weer terug naar Welsum. Daar werd IJsselclassics 2016 afgesloten met een gezamenlijke barbecue en de prijsuitreiking. Uiteraard vielen we wederom niet in de prijzen maar ook nu was meedoen weer belangrijker dan winnen….


  • 0

Geen bericht, goed bericht?

Een oud gezegde dat helaas niet altijd op gaat. Nadat ik in januari schreef over de vorderingen van de bouw van de garage viel het stil. Niet qua bouw maar wel voor wat betreft het verslag op deze site. Ik schaam me er eigenlijk een beetje voor maar de reden is ook duidelijk. Op een zeker moment komt er zoveel werk op je af dat je prioriteiten gaat stellen. En dan komt het bijhouden van mijn website op plaats 23. Gelukkig is nu het moment gekomen dat ik u kan vertellen dat het hele project eigenlijk klaar is op het coaten van de vloer en het plaatsen van de hefbrug na. Die brug ligt inmiddels al een maand of 3 op plaatsing te wachten en hiervoor geldt eigenlijk dezelfde reden; prioriteiten! Afgelopen voorjaar vond ik de herinrichting van de tuin belangrijker dan de garage omdat ik met de zomer (die niet kwam) in mijn achterhoofd de tuin en het terras op orde wilde hebben. Tijdens de bouw van de garage was de tuin gebruikt als opslagruimte voor de bouwmaterialen en dan blijft er niet veel van over. Ook bijna 4 weken op vakantie kwam de werkzaamheden ook niet ten goede.

De gaten voor de verzonken hefbrug uitgemeten en 'gewapend'.

De gaten voor de verzonken hefbrug uitgemeten en ‘gewapend’.


Eindelijk kunnen de meiden naar binnen...

Eindelijk kunnen de meiden naar binnen…

Maar goed; op wat kleine zaken na is de garage dan eindelijk klaar en staan Dafne en Dirkje gezusterlijk naast elkaar in een mooie verwarmde en geïsoleerde ruimte. Zoals het hoort worden ze zo af en toe een poosje uitgelaten en dat is nog steeds GENIETEN met hoofdletters. De komende tijd zal een grondige poetsbeurt volgen omdat de dames binnenkort een ‘hoofdrol’ spelen in een familiaire aangelegenheid. Daarover zult u volgende maand meer lezen.

Alles bij de hand...

Alles bij de hand…

Ondertussen hebben we best al veel pleziertochtjes gemaakt met onze ‘dames’. De grootste afstand dit jaar waren de Dafhobbydagen in Sittard waar we op zondag 1 mei naar toe zijn geweest. Een mooie dag met veel liefhebbers en anderhalve week later nog een mooie foto van CJIB cadeau ter herinnering.

13122911_985734768161308_3348550146072991196_o

20160501_154238

Eind juli was het de beurt aan Dirkje voor de 2-jaarlijkse vitaliteitstest (APK). Zonder ook maar één op- of aanmerking weer voor 2 jaar het certificaat van bekwaamheid! Wat bouwde Daf degelijke auto’s! Het is overigens opvallend te constateren dat ons geliefde merk weer erg in trek is. Ook van de jeugd kan er momenteel best vaak een ‘duimpje’af en dat is fijn om te voelen. Naast het feit dat we er zelf veel plezier aan beleven willen we Daf als personenautomerk graag levend houden en doorgeven aan volgende generaties. Ik denk dat dat wel gaat lukken…


  • 0

Het begint er op te lijken

De bouw van de garage vordert gestaag. De muren zijn inmiddels op hoogte en op korte termijn worden de dakplaten geplaatst. Daarna volgt het afwerken en daar gaat veel tijd in zitten. Zo moeten de muren glad gemaakt worden, moet de vloer worden gecoat en de elektra worden aangelegd. Ook moet de deur worden geplaatst en het straatwerk opnieuw worden gelegd. Al met al duurt het nog wel even voordat onze Dafjes naar binnen kunnen. Hopelijk is alles komend voorjaar op orde. Wachten duurt voor het gevoel lang…….
20151230_125504
20151221_162517
20151231_110840
20160106_152511
20160111_141439
20160111_141330


Zoeken

Recente blogs

Fijne Feestdagen!

Weer een jaar voorbij…

De meiden stelen de show!

Gezellige IJsselclassics

Geen bericht, goed bericht?

Het begint er op te lijken

Fijne feestdagen

Bouw garage in volle gang

A-status voor Dafne

Nieuwe garage

Zomaar wat mooie plaatjes

Een echt Daf-weekend

Nog meer werk….

Werkzaamheden aan Dafne

Dafne thuisgekomen

Ritje met 6 zusjes!

Dubbel gevoel

Verse APK

Zonder woorden….

Gruwel: Achteruitrijden

Yes, stickers!

Restauratie uitgesteld

Een splinternieuwe Vario

Gratis wasbeurtje

Mooie Dag Holland Dag

Toch maar een ander

Werkzaamheden Variomatic

Ook op cassette!!!!

Eerste investeringen

Bijna brand

Aviodrome Lelystad

Auto’s uit Born

De YA 66 verprutst

Gezellig kletsen