Blog

  • 0

  • 0

Dafne bijna in de prijzen gevallen!

Zaterdag 15 september 2018 zijn wij uitgenodigd door CEWE voor de prijsuitreiking van de CEWE Photo Awards 2018 in het Nederlands Spoorwegmuseum in Utrecht. De eerste week dat de wedstrijd begon hebben we onze Dafne ingestuurd. Hoe Hollands wil je het hebben? Een Daf, koeien, landschap en een molen. Hollandser wordt het niet! Van de 3600 inzendingen zijn er 150 foto’s genomineerd. We zijn niet in de prijzen gevallen maar zitten wel bij de 150 genomineerden. Een beetje trots zijn we dan ook zeker zeker!

Deze dag ben ik met mama op pad gegaan. Na het avontuur en plaatjes schieten in het Spoorwegmuseum zijn we de auto in gestapt en naar Amersfoort gereden. Een stad die me na aan het hart ligt. We hebben heerlijk door de gezellige winkelstraatjes gestruind en genoten van de gezelligheid. Twee paar mooie schoenen en een heerlijke Bounty pasta voor op de boterham later, sloten we ons dagje uit af met een heerlijke croque bij Son Of A Croque.

Later op de avond hadden we nog een uitnodiging staan bij collega Adile. Een ontzettend gezellige gastvrije avond met veel collega’s, heerlijke Turkse hapjes en gerechten. Leuk om te zien hoe ze woont en te ervaren hoe heerlijk ze koken kan! We hebben ontzettend gelachen met z’n allen. We zijn veel te laat naar bed gegaan maar dat was het absoluut waard.

Kortom, een dag met een gouden randje! <3
Hieronder de genomineerde foto. ‘Gewoon’ gemaakt met een Samsung Galaxy Note 4!


  • 0

Taxatiedag Daf Club Nederland

Vandaag was het dan zo ver. Dafne en Dirkje zijn getaxeerd! We waren natuurlijk ontzettend benieuwd hoe de dames ervoor stonden. Maar naast de nieuwsgierigheid is het ook erg belangrijk. Voor de meeste verzekeringen is het noodzakelijk om je oldtimer elke drie jaar te laten taxeren.

Waarom taxeren?

Als je een auto van 40 jaar total-loss rijdt krijg je in alle gevallen alleen maar de dagwaarde uitgekeerd. Met een oldtimer is dat dus erg weinig. En dat terwijl jouw gouden koets van enorme emotionele waarde is. Vaak zelfs veel meer dan de financiële waarde. Maar met een taxatierapport toon je aan dat je geliefde wagen toch echt meer waard is dan de huidige dagwaarde. Als je de auto bijvoorbeeld deels of helemaal gerestaureerd hebt, hier en daar schoonheidsaanpassingen hebt gedaan, een revisie hebt gedaan aan de motor of iets anders waardoor de waarde verhoogd is.

Onze Dafs zijn, als ik goed heb opgelet vandaag, gecontroleerd op een vijftal groepen. In deze vijf groepen kunnen ze een bepaald aantal punten halen. Daarnaast wordt er gekeken naar de accessoires en nieuwe/gereviseerde componenten. Dit alles wordt bij elkaar opgeteld, door een rekenmodule gegoten en daar komt de taxatiewaarde uit.

Daf Club Nederland

Daf Club Nederland organiseert meerdere taxaties door het hele land. De laatste taxatie die in de buurt was zijn we helaas mis gelopen. Toen besloot Wim op Facebook een berichtje te doen aan Wibo Pieters, de coördinator taxaties van Daf Club Nederland. Hier sloten zich nog een aantal gegadigden bij aan en er werd besloten om het bij ons thuis in Heerde te doen. We hebben de ruimte en een prachtige werkplaats met schaarhefbrug tot onze beschikking, dus waarom niet? Na een tweetal mailtjes heen en weer was het in kannen en kruiken.

Nieuwe traditie?

Gedurende de dag kwam er een prachtige collectie Dafs voorbij waarop taxateur Jan-Erik zich kon uitleven. Een Daf 31, Volvo 66, Daf 5505, Daf 3303, onze Dafne (6626) en Dirkje (6646).
Ook was er hoog bezoek uit het Friese Bozum. Udo kwam op verjaardagsvisite voor Dafne en nam een echte Fryske Sûkerbôle mee. Hij smaakt heerlijk Udo!
Een super gezellige dag met veel prachtige auto’s op ons Marathonplein. Ja, retetrots kun je wel zeggen! Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar. Nieuwe jaarlijkse traditie wellicht?


  • 0

Dafne is 45 jaar!

Vandaag is het 45 jaar geleden dat Dafne in 1973 is ‘geboren’.
Morgen, precies één dag nadat ze 42 jaar oud werd, is ze alweer 3 jaar op de plek waar ze hoort. Bij ons in de werkplaats. Naast haar ‘zusje’ Dirkje.

Wat zijn Wim en ik ontzettend trots dat we haar weer bij ons hebben. <3

Datum eerste toelating 06-07-1973
Datum tenaamstelling 07-07-2015

Ter gelegenheid van de 45e verjaardag van Dafne hebben we ons pleintje een naam gegeven…. Hoera!


  • 0

Het eerste ritje van 2018

En voor je het weet is het alweer bijna een jaar geleden dat we een berichtje hebben geplaatst. Het punt is dat we, als het mooi weer is, vooral genieten van het rijden met Dafne en Dirkje. Daarom hebben we niet zo heel veel nieuws geplaatst.

Winterslaap

Vandaag was dan toch het moment dat we Dafne weer uit haar winterslaap hebben gehaald. Zowel Dafne als Dirkje hebben een tijdje aan de snellader gehangen om de accu weer op te laden. Het was erg mooi voorjaarsweer vandaag dus werd het hoog tijd om Dafne weer even wakker te schudden. Het is niet een heel grote rit geweest maar we hebben ons vaste rondje gedaan van Heerde, Wapenveld en Hattem. In Wapenveld zagen we een prachtig veldje met krokusjes waar we een paar leuke foto’s hebben gemaakt. Ook nog een kiekje in het bos van Hattem en daarna via Wezep weer terug naar huis. Het seizoen is geopend!


  • 0

Oldtimermeeting Nijverdal

Op zondag 7 mei was het weer een prachtige dag waarop Dafne weer naar buiten mocht. Het was een ontzettend gezellig festival waar we veel mooie klassiekers hebben gezien. Dafne was -bijzonder genoeg- de enige Daf, voor zover wij hebben kunnen zien.

NIJVERDAL – Op zondag 7 mei wordt van 12.00 tot 17.00 uur in het centrum van Nijverdal het grootste oldtimer-festival van Oost-Nederland georganiseerd. Liefhebbers van klassieke voertuigen kunnen weer hun hart ophalen aan alle spectaculaire voertuigen uit vervlogen jaren. Het zijn niet alleen de aantallen maar ook de modellen die aangemeld zijn die de organisatie doen stralen. Nieuw dit jaar is dat er ook oldtimer-trucks en klassieke brommers te zien zijn met hun trotste bezitters. Ook zijn een groep motoren ingeschreven met bouwjaar vóór 1940. De inwendige mens wordt ook niet vergeten; er zijn diverse food trucks die samen met de horeca zorgen voor lekkere hapjes en drankjes.

Op Facebook staat het complete album.


  • 0

Het seizoen is geopend!

Op zondag 30 april had Daf Club Nederland een toertocht bij ons in de buurt. Vanwege de Formule1 konden we deze keer niet mee doen maar een kijkje nemen bij de Agnietenberg, waar vandaan ze vertrokken, was erg leuk. Om te compenseren dat we niet de hele rit konden doen zijn we ‘s middags samen nog even op pad geweest en hebben we het seizoen geopend met een heerlijke ijsco bij Ekkelenkamp in Ommen.

P.s. spotten jullie ons badeendje Mick ook? Op DucksOnTour.com kun je meer van hem en z’n vriendjes vinden.


  • 0

  • 0

Weer een jaar voorbij…

Binnenkort is er weer een jaar voorbij en hoewel het slechts een spreekwoordelijke streep is die we trekken, willen we toch altijd even stil staan bij de ups en downs van de afgelopen 12 maanden. In het bijzonder waar het onze beide Daffen betreft. De zusjes begonnen het jaar gescheiden van elkaar omdat vanwege de bouw van onze nieuwe garage Dafne in Heerde en Dirkje in Wapenveld was gestald. De oude garage was geheel verdwenen om plaats te maken voor een nieuw onderkomen waarin de dames beiden zouden passen. Toen eind maart de aannemer zo goed als klaar was werd het tijd om te kijken af het rekenwerk dat we vooraf hadden gedaan klopt! Hoewel een garage nooit groot genoeg kan zijn, kon in onze nieuwe de zusters prachtig naast elkaar staan.
20151218_130701
20160111_141330
20160331_172720
Op dat moment moest er best nog veel gebeuren aan de garage qua afwerken. Maar dat had geen haast… We verlegden onze aandacht eerst naar de tuin want het voorjaar kwam er aan en door de verbouwing was de tuin volledig geruïneerd! Wat heerlijk om te doen; een nieuw terras met overkapping, een vijver(tje) en alles opnieuw aangeplant! En toen stonden de eerste ritten op het programma. Wat fijn als je de keus hebt uit twee heerlijke auto’s om te toeren. Maar wat is dat kiezen soms moeilijk! We probeerden zoveel mogelijk af te wisselen en tijdens de toertocht in Hattem reden onze beide auto’s mee omdat zoon Alex -net getrouwd- het ook leuk blijkt te vinden om Daf te rijden.
20160501_095253
20161016_142931
20160501_113542
Die trouwerij was trouwens voor wat betreft Dafne en Dirkje een hoogtepunt waarbij voor hen een hoofdrol was weggelegd. Het bruidspaar reed die dag in een schitterende doblina blauwe 66 Marathon 1100 en de ouders in de 1300 Marathon en een 66 Cabrio er achter. Wat waren we trots! Tussen alle ritten door werd er af en toe wat aan de afwerking van de garage gedaan. Toen Elkana’s vader bijna 2 jaar geleden plotseling overleed moesten huis en hobbyruimte leeggemaakt worden en al die spullen waren in onze richting gekomen en nooit uitgezocht. Veel gereedschap en onvoorstelbaar veel boutjes, moertjes en ander spul waren tijdelijk op zolder gedumpt. Een uitzoekklus die uiteindelijk een week of 3 in beslag heeft genomen. Maar nu dat klaar is grijpen we voorlopig niet meer mis!
20160903_153807
20160924_100702
20160924_123601
En nog steeds is de garage niet helemaal klaar. De vloer moet nog gecoat worden en de hefbrug moet er nog in. Die ligt en vanaf maart in de verpakking te wachten op montage. Eigenlijk is dat het eerste dat nu op de planning staat. Het wachten is op fatsoenlijk weer want na het coaten mag de garage een week niet betreden worden. We wachten het goede moment af! Ook komend jaar hopen we weer vele fijne kilometers te kunnen maken in onze beide Daffen. En daar waar het kan zullen we het zeker niet laten u lastig te vallen met onze ervaringen! Fijne feestdagen!
img_6765-b
sam_4960
20160924_111423


  • 0

Zoeken

Recente blogs

Paasritje met Dafne

Dafne is 45 jaar!

Fijne Feestdagen!

Weer een jaar voorbij…

De meiden stelen de show!

Gezellige IJsselclassics

Geen bericht, goed bericht?

Het begint er op te lijken

Fijne feestdagen

Bouw garage in volle gang

A-status voor Dafne

Nieuwe garage

Zomaar wat mooie plaatjes

Een echt Daf-weekend

Nog meer werk….

Werkzaamheden aan Dafne

Dafne thuisgekomen

Ritje met 6 zusjes!

Dubbel gevoel

Verse APK

Zonder woorden….

Gruwel: Achteruitrijden

Yes, stickers!

Restauratie uitgesteld

Een splinternieuwe Vario

Gratis wasbeurtje

Mooie Dag Holland Dag

Toch maar een ander

Werkzaamheden Variomatic

Ook op cassette!!!!

Eerste investeringen

Bijna brand

Aviodrome Lelystad

Auto’s uit Born

De YA 66 verprutst

Gezellig kletsen