Auto’s uit Born

door | jul 21, 2009 | 0 Reacties

De scheiding waarover ik in ‘Hoe het begon’ deel 4 sprak had nog meer gevolgen. Zo moest ook de Volkswagen Golf worden verkocht. En er moest een goedkope, maar betrouwbare auto voor in de plaats komen. En die komen uit Born, zo had ik jaren geleden al ontdekt. Dus stond er al snel een Volvo 440 voor de deur.

DSC02876


Op gas want dat is al snel rendabel. Drie jaar lang bracht die ons overal waar we heen wilden. Behalve in een vakantie naar Tsjechie had de Volvo niet zo’n zin. Onderweg er naar toe begon de auto een gierend geluid te maken. Op de plaats van bestemming aangekomen bleek de versnellingsbak overleden. Die kwam van Renault dus daar konden ze in Born niks aan doen. Dankzij de ANWB werd de Volvo naar Nederland gebracht en wij konden in een splinternieuwe Skoda Octavia TDI naar huis.

DSC09582


Bij sloperij Van Essen in Emst kocht ik voor 50 euro een gebruikte bak en de volgende dag was de Volvo weer klaar voor gebruik.

Toen alle scheidings-ellende echt voorbij was hebben we weer een auto uit Born gekocht. Een Volvo V40…. Deze heeft ons ruim twee jaar lang overal gebracht waar we heen wilden.

DSC_0377kopie


Op dit moment gaan we even ’vreemd’ met een Suzuki Swift. Maar dat is meer om de Japanners een hart onder de riem te steken na de Tsunami……

DSC_1523