Mooie Dag Holland Dag

door | sep 5, 2011 | 0 Reacties

Op zondag 18 september waren De Dafpoetsers -dus ook wij- uitgenodigd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem op de Dag Holland Dag! De Dag Holland Dag is een ludiek evenement voor iedereen: jong en oud, ongeacht waar je wieg heeft gestaan. En wat is er nou echt Hollands…juist!! Onze geliefde Dafjes!

Dat was dus vroeg uit de veren voor de zondagmorgen! Om 7.00 uur liep de wekker al af en na het gebruikelijke ritueel de DAF tot leven gewekt die zich al pruttelend afvroeg wat er aan de hand was omdat het ook dreigde te gaan regenen. Normaal gesproken komt ze dan niet buiten. Even tanken en dan richting Arnhem. Toen we daar aankwamen stonden we als nummertje 10 of zo in de rij. Na wat handen schudden van wat bekende en onbekende mensen mochten de Dafjes het park op. Van de Poetsers organisatie kregen we een goed gevuld lunchpakket en een info blad wat achter de ruit kon zodat bezoekers wat info over de auto konden lezen.

IMAG0399

Bij het openen van de toegangspoorten -om 10.00 uur- bleek al snel dat de belangstelling groot was. Eigenlijk heeft iedere Nederlander wel wat met het merk, in positieve of negatieve zin. Of ze hebben er één gehad, of ze kenden iemand die er één had. Ook leuke opmerkingen over de auto’s gehoord. Bijvoorbeeld: “Kijk ze hier staan. En vroeger schaamde je je dood als je met zo’n ding gezien werd”. Ook iemand die er vroeger één had gehad en een vriend thuis wilde brengen. De vriend vroeg of hij niet hun straat wilde inrijden want de hele buurt hoefde niet te zien dat hij uit een Daf stapte.
Een jongetje van een jaar of 10 hoorde ik –wijzend naar de onze- tegen zijn vader zeggen: “Kijk pap, da’s een hele snelle, want die is platter”. Zijn vader knikte alleen maar instemmend.

Al met al een hele mooie dag met de Dafpoetsers in Arnhem en we hebben besloten vaker mee te gaan doen met dit soort evenementen! Dank jullie wel allemaal!

Hieronder enkele linkjes naar fotoalbums van diverse Dafpoetsers die mooie foto’s hebben gemaakt op de Dag Holland Dag:
Picasa album van Ingmar Briaire
Picasa album van Hans Briaire

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Valentijn Speelmeyer

Dafpoetsersopenluchtmuseum001
Dafpoetsersopenluchtmuseum011
Dafpoetsersopenluchtmuseum079
Dafpoetsersopenluchtmuseum085
openluchtmuseum